Τελετή Έναρξης του 4ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών.

Την Κυριακή 19 Μαϊου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 4ου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο γήπεδο Νέας Αλικαρνασσού του Δήμου Ηρακλείου. Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ( F.I.B.A.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Τεχνικός Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)  Υ/Β΄ Ουσταμπασίδης Ρήγας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους συμμετέχοντες των επτά Ευρωπαϊκών κρατών που συμμετέχουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)  Α/Υ΄ Γεώργιος Τζατζάκης κήρυξε την έναρξη του 4ου  Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιο Πικράκη, καθώς και τα μέλη αυτής, οι οποίοι συνετέλεσαν από κοινού με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τα μέγιστα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωταθλήματος.

Επτά χώρες δίνουν το παρών στη διοργάνωση, Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο , Ισλανδία, Ουγγαρία και Σλοβακία. Περισσότερες από 100 αθλήτριες-αστυνομικοί θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, και θα δώσουν το καλύτερο αγωνιστικό εαυτό τους προκειμένου να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο καθώς και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Προ της λήξεως της εκδήλωσης χορευτές μέλη του ομίλου Παπαδόκωστα «Σχολές Κρητικών Χορών», παρουσίασαν σύντομο χορευτικό πρόγραμμα εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους με τις φιγούρες τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό, οι κάτωθι

  • Α/Α΄ Γεώργιος Πικράκης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπή των αγώνων,
  • Γεώργιος Καρτσάκης εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα οδικής ασφάλειας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη,
  • Ιωάννης Τσαπάκης Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Αλέξη Καλοκαιρινού,
  • Ταξίαρχος Ιωάννης Αμαργιαννιτάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου,
  • Α/Υ΄ Γεώργιος Τζατζάκης, Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του οι ακόλουθοι: Μιχαήλ Καραμαλάκης, Αντιστράτηγος Εν Αποστρατεία Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων  Ρεθύμνου Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Γερμανάκης, Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης Πρόεδρος Τοπικής Διοίκησης Nομού Ηρακλείου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών I.P.A., Στυλιανός Καρακούδης Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κρήτης, Κωνσταντίνος Ανθουλάκης Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, Μαρία Μαραγκάκη Γραμματέας της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, καθώς και πλήθος φίλων του αστυνομικού αθλητισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τους Χορηγούς και τους Υποστηρικτές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Συγχαρητήρια αξίζουν η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κρήτης καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος για την άριστη προετοιμασία της διοργάνωσης.

Scroll to Top