Closing Ceremony – Τελετή Λήξης 4ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Την Παρασκευή 24-05-2024 ολοκληρώθηκε το 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αστυνομικών γυναικών που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού Δήμου  Ηρακλείου, με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (F.I.B.A.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας  και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και στο οποίο πέραν της Ελληνικής ομάδας συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες του Βελγίου, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισλανδίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

 Στον μεγάλο τελικό η Ελληνική ομάδα κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία, το χρυσό μετάλλιο και το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αφού επικράτησε της ομάδας της Γαλλίας με τελικό σκορ 49-48. Πραγματικά έσπασαν καρδιές στο τελικό, σε έναν αγώνα που η ομάδα μας δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα.

 Στην τελετή λήξης που ακολούθησε μας τίμησαν με την παρουσία τους:

  • ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Σπυριδάκης Νικόλαος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Κρήτης κος Πιτσούλης Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης,
  • ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κος Τσαπάκης Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου,
  • ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα οδικής ασφάλειας κος Καρτσάκης Γεώργιος,
  • ο Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (F.I.B.A.) κος Κόστα Ίλιεφ,
  • ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης κος Μαρκάκης Χαράλαμπος,
  • ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κος Ανθουλάκης Κων/νος,
  • η Α’ Αντιπρόεδρος Τοπικής Διοίκησης Nομού Ηρακλείου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών I.P.A.Ηρακλείου κα Αποστόλου Αγγελική,
  • η Γραμματέας Γυναικών της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κα Μαραγκάκη Μαρία

καθώς και πλήθος συμπολιτών μας και συναδέλφων.

Απονεμήθηκαν τα μετάλλια στην ομάδα του Βελγίου που κατέκτησε την τρίτη θέση, στην ομάδα της Γαλλίας που κατέκτησε τη δεύτερη θέση, καθώς και τα μετάλλια και το κύπελλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στην αρχηγό της Ελληνικής ομάδας Κική Νικολαΐδου. Με το κύπελλο να έχει επικεντρώσει όλα τα βλέμματα, οι Ελληνίδες αστυνομικοί-αθλήτριες γιόρτασαν την σπουδαία κατάκτηση. Άπαντες οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν την πανάξια Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)  Α/Υ΄ Γεώργιος Τζατζάκης παρέδωσε τη σημαία των αγώνων στο Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)  κ. Adrea Rohner, για να ταξιδέψει στην Πράγα της Τσεχίας, στο επερχόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ένωσης Αστυνομιών (U.S.P.E.)  Α/Υ΄ Γεώργιος Τζατζάκης και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Α/Α΄ Γεώργιος Πικράκης, ευχαρίστησαν άπαντες για την πολύτιμη συνεισφορά τους για την πραγματοποίηση της τόσο επιτυχημένης διεθνούς διοργάνωσης που για πρώτη φορά διεξήχθη στην χώρα μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τους Χορηγούς και τους Υποστηρικτές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Συγχαρητήρια αξίζουν η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κρήτης καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή του Πρωταθλήματος για την άριστη προετοιμασία και ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Scroll to Top