1ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, Ηράκλειο 29-31.3.2019

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος σε συνεργασία με το Παράρτημα Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργάνωσε το 1ο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου 2019, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το εν λόγω πρωτάθλημα διοργανώθηκε για πρώτη φορά μετά την επαναλειτουργία του Παραρτήματος Κρήτης, δίνοντας τη δυνατότητα στους αστυνομικούς αθλητές του Παραρτήματος να αθληθούν και να συμμετάσχουν σε μία γιορτή αθλητισμού.

Η διοργάνωση αγκαλιάστηκε τόσο από το σύνολο των αστυνομικών της Κρήτης, καθώς συμμετείχαν τέσσερις ομάδες, όσο και από κοινό του Ηρακλείου καθώς πλήθος κόσμου παρακολούθησε του τέσσερις αγώνες που διεξήχθησαν.

Το Σάββατο 30/03/2019, στο κλειστό γυμναστήριο Β.Α.Κ. Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν οι δύο ημιτελικοί ανάμεσα στις ομάδες:

  1. Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης – Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου με τελικό αποτέλεσμα 70-58.
  2. Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων – Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων με τελικό αποτέλεσμα 52-72.

Την Κυριακή 31/03/2019, στο κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια πραγματοποιήθηκαν οι δύο τελικοί αγώνες με μεγάλο νικητή την ομάδα της Δ.Α. Ρεθύμνης.

Τα αποτελέσματα των δύο τελικών είναι τα ακόλουθα:

  1. Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης – Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων με τελικό αποτέλεσμα 62-46.
  2. Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου – Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων με τελικό αποτέλεσμα 62-48.

Όλοι οι συμμετέχοντες αστυνομικοί διακρίθηκαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν, προσφέροντας τα μέγιστα στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του αστυνομικού αθλητικού πνεύματος, στην προβολή των αξιών και των αρχών του αθλητισμού και στην προβολή του «Ευ αγωνίζεσθε», αποσπώντας ευμενή σχόλια από όλους όσους παρακολούθησαν τους αγώνες.

Η τελική κατάταξη των αγώνων, η οποία μόνο ιστορική σημασία έχει είναι η ακόλουθη.

  1. Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου
  2. Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων
  3. Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου
  4. Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων

Παρών στην εκδήλωση, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, παραστάθηκε ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης  Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ, ο οποίος μετέφερε τις ευχές σε όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης το παρόν έδωσε ο Διευθυντής της Δ.Α. Ρεθύμνης Ταξίαρχος Αντώνιος ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ, ο Α΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ρεθύμνης Α/Δ΄ Αδάμ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ηρακλείου Α/Δ΄ Νικόλαος ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Α/Α΄ Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ, ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Α/Β΄ ΜΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ Ιωάννης,  ο Πρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου Αρχ/κα ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, η Αντιπρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου Ανθ/μος ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Αγγελική και ο Ταμίας Υ/Α΄ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ Ευάγγελος.

Ειδική Βράβευση

Το Προεδρείο μας θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του πρωταθλήματος, επέδωσε τιμητική βράβευση στους εκπρόσωπους, της Φυσικής Ηγεσίας, των Ενώσεων που υποβοήθησαν τη διοργάνωση και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Α/Β΄ ΠΙΚΡΑΚΗ Γεώργιο καθώς και στην Περιφέρεια Κρήτης για την οικονομική της συνδρομή, στο Δήμο Ηρακλείου και στο «Φυσικοθεραπευτήριο Γιγουρτάκης».

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση διεξήχθη αδαπάνως για το Δημόσιο.

Το πρωτάθλημα δεν επηρέασε την άσκηση καθηκόντων των αθλητών αστυνομικών αφού οι αγώνες έγιναν σε ημέρα και ώρα που οι συμμετέχοντες δεν είχαν υπηρεσία.

Ο Πρόεδρος Α/Α’  Γεώργιος ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος θα ήθελαν να συγχαρούν όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση, τους αθλητές όλων των ομάδων για την προσπάθεια και να τους ευχηθούν καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους!

Φωτογραφίες από τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε

Scroll to Top